Το Μάρτιο του 2018, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Πειραιά συγχωνεύθηκαν με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής (UniWA), αποτελώντας το 3ο μεγαλύτερο ΑΕΙ στην Ελλάδα, σε σχέση με τον αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών.


 

 

Επιπλέον, στα τέλη Ιουλίου του 2019, μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του προγράμματος Erasmus + ICM και στα δύο ΑΕΙ ως ξεχωριστά πανεπιστήμια, το ΠαΔΑ έφτασε στην 1η θέση στη χώρα, σύμφωνα με την εγκεκριμένη επιχορήγηση και τον αριθμό των μετακινήσεων.

Η 2η Εβδομάδα Erasmus + Διεθνούς Κινητικότητας 2019, η μεγαλύτερη εκδήλωση E + / ICM του ΠαΔΑ μέχρι σήμερα, οργανώθηκε από τις 20 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου στα Συνεδριακά Κέντρα του ΠαΔΑ για να γιορτάσει τα δύο αυτά γεγονότα.

Στην εκδήλωση αυτή έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 51 πανεπιστήμια 29 χωρών εκτός ΕΕ. Το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων μπόρεσε να μοιραστεί τις εμπειρίες τους σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και τον αντίκτυπο τέτοιων δράσεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.